Osteodensitometria sau DEXA Craiova

Osteodensitometria sau DEXA este explorarea necesara pentru determinarea densității osoase, pentru diagnosticarea și evaluarea rezultatelor tratamentului Osteoporozei.

Conform normelor Ministerului Sănătății, pentru prescrierea medicației anti Osteoporoză este necesară efectuarea Osteodensitometriei – Dexa.

Testul cu ultrasunete, de la nivelul călcâiului, are rol de screening.

Deși Osteoporoza este o afecțiune care nu doare, urmările ei pot fi grave și greu de tratat (fracturi vertebrale, de col femural, etc ). Sunt mult mai ușor de prevenit și de tratat, azi costul medicației scăzând foarte mult. De aceea consideram că un test pentru determinarea densității osoase făcut după 50 de ani la femei, este necesar.

Osteodensitometru

Statistica ne arată că peste jumătate din femeile peste 50 de ani au Osteoporoză, procentul crescând la 70% peste 60 de ani. Practica ne învață, că și la Osteoporoză, ca și la majoritatea celorlalte afecțiuni, este mult mai ușor de prevenit, decât de tratat.

Vă așteptăm în cadrul Policlinicii M&M din str. Dr.N.I.Sisesti, nr.19A, pentru un Test Dexa, pentru prevenția Osteoporozei!

Pentru sănătatea ta! - Policlinica M&M - Servicii Medicale Private

SUNA ACUM!