Dr. Mogoanta Stelian

Medic primar Chirurgie generală
Competență Endoscopie digestivă diagnostică

Pentru informații și programări:
☎ 0771.254.316 sau 0351.421.543
🌍 Str. Dr.N.I.Sisesti, nr 19A

Serviciile oferite in cadrul cabinetului de Endoscopie digestiva diagnostica sunt:

-Endoscopie digestivă diagnostică superioară,
-Endoscopie digestivă diagnostică inferioară.

Pentru endoscopia diagnostica superioara si cea inferioara este nevoie de pregatire in prealabil:

Colonoscopie: ora 16-20
Pentru aceasta interventie medicala este necesara o evacuare completa a continutului intestinului dvs. Pentru a elimina toate resturile de materii fecale cea mai buna solutie este ingerarea unei solutii pe care o veti prepara chiar dv., dupa instructiunile de mai jos. Aceasta solutie va fi integral evacuata, provocand o diaree (necesara), astfel incat mucoasa intestinala va fi perfect curata, usurand explorarea completa a colonului si oferind medicului cele mai bune conditii pentru un diagnostic de calitate.

In ziua de dinaintea explorarii se poate manca obisnuit, numai pana la ora 13. Dupa aceasta ora nu este permisa decat ingestia de lichide limpezi, ceai indulcit, apa minerala, cafea slaba. In zilele anterioare explorarii nu este recomandabil sa se consume carbune medicinal, uleiuri laxative, preparate de fier, rosii, struguri.

Incepand cu ora 18 cu o zi inaintea axplorarii, se beau in decurs de 2-3 ore 2 litri Fortrans sau Endofalk (fiecare plic de Fortrans se dizolva intru-un litru de apa) intr-un ritm cat mai constant. Ritm lent, constant, previne balonarea abdominala, greata si voma (aceasta din urma nu este de dorit deoarece se poate pierde din substanta activa). A doua zi, ziua explorarii, incepand cu ora 09.00 pacintul mai bea 2 litri solutie Fortrans in interval de 2 ore. Daca gustul solutiei de pregatire este greu tolerat, acesta se poate raci la frigider, in acelasi timp se poate adauga zeama de lamaie, zahar, suc rafinat de grapefruit, portocale.

In final, obiectivul este eliminarea unui scaun apos, aproape limpede. In cazuri rare daca scaunul nu iese apos, axplorarea este dificil de evacuat si este bine de contactat personalul de la clinica prin telefon inainte ca pacientul sa vina la explorare. De asemenea, exista posibilitatea ca pacientul sa mai bea un litru de substanta pana cand scaunul devine complet lichid.

Explorarea se face dupa ora 14.

Pacientul trebuie sa cunoasca urmatoarele:
– explorarea dureaza in medie 45-60 de minute
– este important ca medicul endoscopist sa cunoasca bolile de care ati suferit anterior, interventiile chirurgicale si toate medicamentele pe care le folositi in mod constant.
– de regula se efectueaza medicatie antialgica si /sau sedativa in scopul cresterii confortului explorarii si in acest caz este recomandabil ca pacientul sa vina insotit, in plus, nu este permisa conducerea masinii timp de 6 ore.

Daca din diverse motive explorarea nu se poate efectua sunati pentru a anula programarea.

NU UITATI:

1 plic dizolvat in 1 litru, baut in mod constant!

NU MANCATI NIMIC IN TIMPUL SAU DUPA CE ATI BAUT SOLUTIA!!!

Pentru sănătatea ta! - Policlinica M&M - Servicii Medicale Private

Call Now ButtonSUNA ACUM!