OCT – Tomografie in coerenta optica
NIDEK
 

Pentru informații și programări:
☎ 0771.254.316 sau 0351.421.543
🌍 Str. Dr.N.I.Sisesti, nr 19A

Principalele situații în care se recomanda investigații cu OCT sunt:

– Evaluarea pacienților cu DIABET și depistarea complicațiilor oftalmologice;

– Diagnosticul și evaluarea periodica a pacienților cu GLAUCOM;

– Diagnosticul și evaluarea pacienților cu degenerescenta maculară legata de vârstă (DMLV)

OCT - Tomografie in coerenta optica

Diagnostic în câteva minute!

OCT se recomanda in depistarea edemului macular de diferite etiologii (diabet zaharat, tromboza de vena sau de ram venos retinian), glaucom, degenerescenta maculară legata de vârstă, celor care au suferit un accident vascular cerebral grav, accident care le-a afectat grav vederea, infecții ale ochilor, sau celor care au suferit operații cu laser pentru corectarea dioptriilor.

Permite o monitorizare pe termen lung a pacientului. Imaginile scanate ale fundului de ochi fiind păstrate in memoria calculatorului.

– Retinopatia Diabetica

In stadii incipiente nu are simptome, o data debutata boala va exista indiferent daca pacientul are o glicemie normala datorata tratamentului cu anti-diabetice.

Tomografia retiniana poate diagnostica unele complicații la nivelul retinei: edemul macular, tracțiuni ale retinei/maculei.

– Degenerescenta maculară legata de vârstă

Cu o precizie de microni cu o viteza foarte mare OCT aduce informații importante cu privire la ritmul , evoluția si zonele in care evoluează boala studiind morfologia retinei strat cu strat .

– Diagnostic precoce al glaucomului

A doua cauza de orbire din lume după cataracta, glaucomul este o afecțiune tot mai frecventa pe plan mondial. Majoritatea tipurilor de glaucom au o natura asimptomatica si un caracter ireversibil al deficitului vizual ce determina identificarea unor strategii de screening eficiente. Cea mai moderna metoda de tomografie de nerv optic este OCT, ce utilizează scanarea laser pentru obținerea unor imagini de cea mai înalta rezoluție si acuratețe. Procedura este rapida, diagnosticare exacta non-invazivă, non-contact si fără a necesita o pupila dilatata.

Pentru sănătatea ta! - Policlinica M&M - Servicii Medicale Private

SUNA ACUM!