OCT – Tomografie in coerenta optica

NIDEK

Programări pentru OCT la tel:

☎ 0351.421.543 sau 0771.254.316 

🌍 Str Dr.N.I.Sisesti, nr 19A    Principalele situații  în care se recomanda  investigații cu OCT sunt:

– Evaluarea pacienților cu DIABET și depistarea complicațiilor oftalmologice;

– Diagnosticul și evaluarea periodica a pacienților cu GLAUCOM;

– Diagnosticul și evaluarea pacienților cu degenerescenta maculară legata de vârstă (DMLV)

Diagnostic în câteva minute!

 OCT se recomanda in depistarea edemului  macular de diferite etiologii (diabet zaharat, tromboza de vena sau de ram venos retinian), glaucom, degenerescenta maculară legata de vârstă, celor care au suferit un accident vascular cerebral  grav, accident care le-a afectat grav vederea, infecții ale ochilor, sau celor care au suferit operații cu laser pentru corectarea dioptriilor.

 Permite o monitorizare pe termen lung a pacientului. Imaginile scanate ale fundului de ochi fiind păstrate in memoria calculatorului.

– Retinopatia Diabetica

In stadii incipiente nu are simptome, o data  debutata  boala  va exista indiferent  daca  pacientul  are o glicemie normala  datorata  tratamentului  cu anti-diabetice.

Tomografia  retiniana  poate  diagnostica  unele  complicații  la nivelul retinei: edemul macular, tracțiuni  ale  retinei/maculei.

– Degenerescenta  maculară  legata de vârstă

Cu o precizie de microni cu o viteza  foarte mare OCT aduce  informații  importante cu privire la ritmul , evoluția  si  zonele in care evoluează  boala  studiind  morfologia  retinei  strat cu strat .

– Diagnostic precoce  al glaucomului

A doua cauza de orbire din lume  după  cataracta,  glaucomul  este  o afecțiune tot mai frecventa  pe plan mondial.  Majoritatea  tipurilor de glaucom  au o natura  asimptomatica  si un caracter ireversibil  al deficitului  vizual  ce determina  identificarea  unor strategii de screening eficiente. Cea mai moderna  metoda de tomografie de nerv optic este  OCT, ce utilizează scanarea laser pentru obținerea  unor  imagini de cea mai înalta  rezoluție  si acuratețe.  Procedura este rapida, diagnosticare  exacta non-invazivă, non-contact  si  fără  a necesita o pupila  dilatata.

Call Now ButtonSUNA ACUM!